четвер, 7 січня 2016 р.

ЧЕРЕЗ ГАЗОПРОВІД У СЕЛІ ПОТІЇВКА ВИРІЗАЛИ 100 ДЕРЕВ

ЧЕРЕЗ ГАЗОПРОВІД У СЕЛІ ПОТІЇВКА ВИРІЗАЛИ 100 ДЕРЕВ
У селі Потіївка Радомишльського району на Житомирщині вирубали 100 дерев у березовому гаю. Їх садили 1945 року одразу після перемоги у Другій світовій війні.
"Кілька сотень дерев у центрі села посадили вчителі та учні місцевої школи. Зробили це одразу після після перемоги у Другій світовій війні. Дерева садили у пам'ять про місцевих чоловіків, які загинули у війні", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Петро Лантух. Живе у Потіївці 30 років.
"Березовий гай був окрасою села. Тут любили гуляти діти і дорослі. А учні ходили сюди на уроки природознавства", - додав він.
Рішення про вирубку дерев прийняв директор місцевої школи-інтернату.
"Через березовий гай до шкільної котельні йде газогін. Недавно від сильного вітру одне із дерев впало на трубу. Після цього директор вирішив вирізати всі дерева біля газогону. Спиляли вже сто берізок. Зрізати їх продовжують і далі", - розповів Петро Лантух.
"Дерева ріжуть на дрова і розвозять вчителям. При цьому адміністрації школи ведуть подвійну "пайку", - додав він.
Директорі Потіївської школи-інтернату Олег Кучер під час розмови зазначив, що має всі необхідні дозволи на вирубування дерев.
"Дерева падали і побили газову трубу. Кілька днів котельня стояла без газу. Після цього отримали всі потрібні дозволи для вирубування дерев. Газова контора своїм рішенням дозволила зрізати дерева на відстані 30-40 метрів від газогону. Поки розчистили територію на 10 метрів. Далі зрізати не будемо. Надіємося, що і так все буде в порядку", - сказав він.

Немає коментарів:

Дописати коментар