четвер, 17 березня 2016 р.

У Радомишлі на місці, де стояв пам'ятник В.І.Леніну, планують встановити пам'ятник борцям за волю України.

17 лютого, в приміщенні Радомишльської державної адміністрації, зібралася комісія, яка розглядала ескізи проектів пам'ятника борцям за волю України. Всього було подано 6 ескізів. В якості остаточного варіанту було відібрано ескіз скульптора з Потіївки, Лантуха П.В. Сам пам'ятник представляє собою кам'яну колону, що увінчується тризубом з бронзи або латуні.
Зі слів заступника голови районної ради, Міхненка Віктора Васильовича, обрати серед всіх ескізів одного, було досить важко, адже всі представлені роботи були досить цікавими та патріотичними. Та критерії вимагали аби пам'ятник носив достойний характер та що найважливіше – сума, на його реалізацію, була реальною.
Для встановлення пам'ятника було розглянуто кілька місць. Та всі вони не відповідали тим чи іншим нормам. Тож встановити планують на місці, де до недавнього часу стояв пам'ятник В.І.Леніну. Адже і фундамент вже є, що також заощадить певні кошти.

В планах доопрацювати певні деталі, почути думку радомишлян та з квітня місяця поточного року почати реалізацію даного проекту.

Немає коментарів:

Дописати коментар