четвер, 23 січня 2014 р.

Президент привітав зі 100-річчям жительку с.Потіївка

14 січня 2014 року жителька с.Потіївка Харченко Антоніна Михайлівна відзначила свій 100-й день народження. З нагоди поважного ювілею жінку привітав Президент України Віктор Янукович. У день золотого ювілею до оселі довгожительки завітали голова Радомишльської держадміністраціїІ І.А. Харитончук, заступник голови районної ради П.М.Горбач, голова сільської ради В.О.Майструк, редактор районної газети Н.А.Данилюк. Керівник району урочисто зачитав і передав Антоніні Михайлівні вітальну листівку від Глави держави Віктора Януковича та особисто привітав її з поважною життєвою вершиною, побажавши міцного здоров’я, радості і добра.
Також довгожителька отримала від представників влади квіти та подарунки.
Розчулена жінка дякувала поважним гостям за вітання та зичила і їм прожити не менше ста років.
Антоніна Михайлівна народилася у багатодітній сім’ї на х. Журавлина. У 1933 році вийшла заміж та переїхала у Потіївку. Чоловік пройшов Велику Вітчизняну війну, повернувся в рідне село, працював у колгоспі, а у 2012 році помер. А.М.Харченко народила та виховала 4 дочок, має 7 онуків, 13 правнуків та 4 праправнуків. Життя не балувало жінку, доводилось важко працювати, недоїдати, недосипати, аби підняти дітей. Допомагала тільки віра в Господа Бога та рукоділля. В хатині й сьогодні багато вишитих рушників, тканих килимів – робіт господині.
Щорічно, в цей день, вся рідня довгожительки збирається в оселі. Цього річ біля 20 чоловік з’їхалося із Києва, Житомира, Малина. Родина широ вітала ювілярку та побажала їй ще довго тішити рідних своєю мудрістю та енергією.









Немає коментарів:

Дописати коментар