неділю, 2 лютого 2014 р.

РІЗДВЯНІ КОЛЯДУВАННЯ «СОНЯЧНОЇ РУЖІ»

 

Так я жартома називаю тандем дитячого театру "Сонячні зайчики" і дитячого вокального ансамблю "Червона ружа".

"Сонячні зайчики" - колектив, учасниками якого є здорові діти і діти з особливими потребами. "Червона ружа" - перспективний гурток, недавно створений талановитою співачкою-аматоркою Наталею Бадюк. Ці два колективи діють при Будинку дитячої творчості села Потіївка Радомишльського району.
Почну здалеку. На початку літа минулого року два колективи виступали в місті Ялті на VІІ міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої і юнацької творчості. Там нам вручили диплом з особливою оцінкою журі за оригінальність ідеї і сертифікат на V міжнародний фестиваль-конкурс, який щороку відбувається в місті Трускавці. Ще тоді твердо вирішили: поїдемо. Але попереду були літні канікули. У серпні "Сонячні зайчики" відпочивали в селищі Солотвине, що в Закарпатській області. Плавали там в солоних озерах  (97% солі!), їздили на озеро Синевір та ще багато чого цікавого побачили. А в кінці жовтня побували в історико-культурному комплексі "Гетьманська столиця" в місті Батурин Чернігівської області, по дорозі назад заїхали до стародавнього Ніжина в музей поштової станції, яка була побудована у 1798 році. Це єдиний такий музей у світі.
І ось нарешті довгоочікувана зустріч з Трускавцем. Відразу ж по приїзді колядували в центрі біля ялинки, а ввечері співали в соборі Святого Миколая. Наступного дня показували вертеп в рамках конкурсної програми у казковому санаторії "Карпати".
Надвечір у місцевому костьолі слухали органну музику і колядки, які виконував Іван Шміло під власний супровід на бандурі. Виявилося, що цей митець виступав у нас в Радомишлі в музичній школі. Як кажуть, світ тісний.
Потім була екскурсійна поїздка до Львова. Поверталися щасливі, а в Трускавці на нас чекало грандіозне дійство: для учасників фестивалю співав Арсен Мірзоян - фіналіст популярного телешоу "Голос країни". Наступного дня на гала-концерті нам вручили диплом за 2-ге місце у номінації "Музичний театр". Принагідно зазначу, що в конкурсі взяли участь 950 учасників з різних областей України та Росії.
Хочу подякувати нашому дизайнеру-модельєру Надії Білорус. А ще нашому персональному художнику Ігорю Огороднику, який виготовив різдвяну зірку і маску кози. І загалом всім батькам, які фінансували поїздку дітей.
У подальших планах (по секрету) - закордонні гастролі.

Ярослава САМОЙЛЕНКО, керівник дитячого театру «Сонячні зайчики»

Немає коментарів:

Дописати коментар