суботу, 5 травня 2018 р.

Свавілля директора будинку-інтернату в с. Потіївка: у вихованців закладу відбирають частину державного житла


Так звана «система державної опіки над дітьми, позбавленими батьківського піклування», в дії.
Журналістам «20 хвилин» стало відомо, що директор спецінтернату у с. Потіївка Житомирської області Кучер Ю. М. фігурує у схемах шахрайства з виділеним державою житлом для вихованців даного закладу.
За словами громадського діяча Галини Чижової, пан Кучер як опікун і директор інтернату надавав дозвіл на продаж і виписку дітей з житла, де неповнолітні мали свою частину помешкання. На стороні директора, за словами жінки, й владні органи, адже виконавчий комітет бачив усі документи та виносив позитивні рішення не на користь потерпілих дітей.
«Такі випадки по всій Україні. У цьому закладі більше всього відбулося фактів шахрайства з житлом дітей з особливими потребами. Одіозний директор інтернату Кучер Ю. М. десятки дітей залишив без житла. А потім вже по домовленості виконавчі комітети виносили незаконні рішення», - розповідає журналістам правозахисниця Галина Чижова.
Трагічною історією, коли вихованець інтернату в с. Потіївка після закінчення закладу був просто безхатченком, став випадок покійного Івана Чайки, який взимку замерз в м. Житомир у районі Сінного ринку.
«Саме з вини пана Кучера і замерз на вулиці Ваня Чайка. А 4-кім. квартира по вул. Малікова, 8, де мав свою частку хлопчик , була продана. Тому хлопець і залишився на вулиці, де трагічно помер. Це не перший випадок, коли випускник інтернату залишається на вулиці», - зазначає Галина Чижова.
За словами Галини Чижової, після трагедії було відкрито кримінальну справу , проте жодного випадку притягнення до кримінальної відповідальності зацікавлених у цій справі осіб не було, і це попри смерть хлопчика.
Фактично за майбутнє цих дітей ніхто не відповідає. Діти - нічиї, тому такі ситуації в більшості випадків залишаються безкарними.
Але за все це суспільству доведеться ще поплатитися. Адже потім такі випускники інтернатів часто стають злочинцями. Одні через потребу виживати, інші - через ненависть до суспільства, що жорстоко поводилось з ними.
Анастасія Ліберман

Джерело: https://zt.20minut.ua/Podii/svavillya-direktora-budinku-internatu-v-s-potiyivka-u-vihovantsiv-zakl-10689129.html

Немає коментарів:

Дописати коментар