середу, 8 січня 2020 р.

Екскурсія по Києву

Цю історію я почув багато, багато років тому від Харченка Сергія Петровича, який жив на Громаді.

В 30-ті роки минулого століття Потіївський район мав виконати план по м'ясу.Для цього зібрали "вибракованих" корів в колгоспах району, десь 200 голів і бригаду погоничів експедиторів, які повинні були своїм ходом гнати худобу на Дарницький м'ясокомбінат міста Києва.Шлях неблизький, худобу треба було не тільки гнати, але й випасати, поїти, дати їй відпочивати.В погоничів був чіткий план, яким шляхом гнати і вони його дотримувались
Пройшла неділя, як потіївська худоба дісталася околиць Києва.Далі по плану, повинні були повернути вправо(нинішня Велика Кільцева) і обійти місто стороною.
Але ж ми знаємо потіївчан.
Зібравшись на свою нараду, хлопці рішили, коли ми ще будемо в Києві, давайте поженемо корів прямо, так хоч місто побачимо.Отже погнали корів прямо, через Святошино, Нивки. Коли дійшли до заводу Більшовик, череду окружила міліція. Хлопці "включили Потіївку", сказали, що заблудилися.Далі корів гнала міліція, а погоничі їхали за худобою на трамваї...Звичайно корів прогнали не через Хрещатик, а стороною до Ціпного мосту і далі в Дарницю.
Отак потіївчани зробили собі екскурсію по Києву.
Сергій Петрович прожив довге хиття, виховав 10 дітей, які в основному виїхали з села.Дуже цікаво розповідав свої житейські історії.

Юрій Кисиленко 

Немає коментарів:

Дописати коментар