четвер, 7 березня 2019 р.

Голова ОДА Ігор Гундич провів виїзне засідання Ради регіонального розвитку в Потіївській ОТГ






Жителі Потіївської ОТГ вже бачать «символи змін», адже першими повірили в децентралізацію, – Ігор Гундич
Голова ОДА Ігор Гундич провів виїзне засідання Ради регіонального розвитку в Потіївській ОТГ, яка однією з перших в області ще у 2015 році повірила в реформу децентралізації.

«Дуже просто пояснювати, що вдалося втілити у процесі реформи, коли жителі громади вже бачать зміни», – наголосив голова ОДА.
Потіївська ОТГ перша в області отримала землі за межами населених пунктів у комунальну власність. Інвестори вже цікавляться можливістю створення заводів на цих територіях. За кошти ДФРР ремонтували школи та дитячий садочок. Для учнів придбали комп’ютерне обладнання, облаштували вуличне освітлення.
Сьогодні, 25 лютого Потіївська громада разом із Ігорем Гундичем затвердили перспективний план розвитку ОТГ на 2019-2021 роки.
«Із 2015 року із створенням ОТГ населення бачить, що дає децентралізація. Адже власні надходження громад до бюджетів зросли у 2-3 рази. Президент віддав повноваження на місця, а найважливіше – фінанси. Адже кому, як не жителям громади, краще знати, що потрібно відновлювати. І саме це стало поштовхом для розвитку саме сільських територій», – наголосив голова ОДА Ігор Гундич.
Житомирщина є лідером у реформі децентралізації. 70% жителів області проживають в об’єднаних територіальних громадах і бачать, що вже змінилося на краще на їх території, а які проекти ще потрібно реалізувати.
У перспективному плані розвитку Потіївської ОТГ такі першочергові проекти:
• ремонт дороги Потіївка- Гуто-Потіївка ч/з Нову Буду;
• капітальий ремонт покрівлі з утепленянм (теплосонація) ЗОШ 2-3 ЧТ. с. Потіївка.


Немає коментарів:

Дописати коментар