четвер, 21 квітня 2016 р.

Корупція в ОДА: начальника управління звинувачують у махінаціях з нерухомістю

Житомирська активістка звинувачує начальницю управління у справах дітей облдержадміністрації Олену Савєльєву у “кришуванні” кримінальних злочинів. Зокрема, вона заявляє, що начальниця причетна до продажу нерухомості від імені неповнолітніх дітей, які знаходяться в інтернатних закладах.
Активістка Галина Чижова акцентувала увагу на кількох випадках, коли від імені дітей продавали їхнє майно. Натомість останні залишилися без жодного захисту і даху над головою.
“На вулиці Малікова продали 4-кімнатну квартиру сім’ї Чайка, де мешкали п’ятеро дітей. Діти на той час проживали в інтернаті в селі Потіївці. Якраз тоді пані Савєльєва дала усну вказівку директору Потіївського інтернату виписати цих дітей з квартири, що він слухняно і зробив, як державний опікун. Діти, ясна річ, залишилися в інтернаті. Тим часом, квартиру на вулиці Малікова шахрайським чином продали. Начальник управління у справах дітей Савєльєва від імені держави повинна була захищати майно цих дітей, щоб потім, коли вони вийдуть з інтернату, діти змогли повернутись до власних помешкань. Коли діти вийшли з інтернату, то залишились без нічого. А маленький хлопчик Іван Чайка закінчив життя на вулиці”, – розповіла вона.
За словами активістки, подібних випадків надзвичайно багато не тільки у Житомирі, але й в області загалом. Тобто доки діти перебувають в інтернатах, невідомі продають їхні помешкання. Діти ж залишаються звичайнісінькими безхатьками. Наразі відкрито кілька кримінальних справ щодо схожих випадків шахрайства.
“Це великий гріх – займати таку важливу посаду і займатись подібними речами. Поки її не звільнили і поки кримінальна справа ще розслідується, потрібно перевіряти кожне слово начальниці і кожну дитину, яка перебуває в спеціалізованих закладах. Ще один випадок з семирічною дівчинкою Іриною Сірик, яка залишилася сиротою, а її “продали” в Німеччину. Дідусь хотів забрати її на виховання, то йому не дозволили. Наразі він не може добитись жодної інформації про те, де знаходиться його онучка та хто її забрав до Німеччини”, – розповіла Галина Чижова.
Як пояснює активістка, в управлінні у справах дітей облдержадміністрації навіть не перевіряють людей, яким віддають дітей на всиновлення. За її словами, є випадки, коли новоспечені батьки навіть знущаються над всиновленими дітьми. Чижова переконана, що тема дітей не повинна бути закрита. Подібні питання треба виносити на огляд громади, а не вирішувати в кулуарах, адже саме там кояться злочини.
Проте начальник управління у справах дітей облдержадміністрації Олена Савєльєва категорично не погоджується з такою інформацією та натомість звинувачує активістку у наклепі.
“Протягом півтора року громадянка Чижова обливає мене брудом і всякими наклепами. Говорить про те, що я причетна до якихось корупційних схем з продажу житла, що я, на її думку, причетна до кримінальних дій і злочинів. Жодного відношення до згаданих дітей я не мала. При всій повазі, я буду давати свідчення в суді, і якщо моя причетність до всіх цих кримінальних дій буде доведена, я буду відповідати там, де мені потрібно це робити. В першу чергу, я людина і громадянин, і відповідно до Конституції ніхто не може піддаватися таким діям, що принижують їх честь та гідність”, – сказала Савєльєва.
Депутати обласної ради неабияк зацікавилися подібною ситуацією та вважають, що подібні речі є неприпустимими. Наразі депутати обласної ради планують створити спеціальну комісію для з’ясування всіх обставин.
“Буде зібране окреме засідання постійної депутатської комісії з гуманітарних питань обласної ради, де розглянуть питання щодо виділення житла дітям-сиротам та порушення їх житлових прав. Після того як ми почули кричущі історії від активістки, мало того, з конкретними фактами і прізвищами, реакція однозначно буде. Ми будемо перевіряти цю інформацію з залученням правоохоронних органів. Ми дуже серйозно налаштовані. Будемо виїжджати на місця і перевіряти ці факти”, – пояснила депутат обласної ради Олена Галагуза.
Нагадаємо, що у Житомирській облдержадміністрації під час виставки виробівдітей, які проживають в будинках-інтернатах, вдалося зібрати 9 тис. 408 грн, які віддадуть до військового госпіталю на лікування поранених військовослужбовців.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар